MILJÖVÄNLIGT BADRUM

Miljövänligt BADRUM

Badrummet består av tre delar, en toalettdel, en duschdel och en baddel. I baddelen finns dessutom en dörr ut där vi i framtiden planerar att ha ett utebadkar! I badrummets yttervägg har vi inga halmbalar utan lecasten som är kalkputsade. Anledningen till det är att vi vill bygga ett badrum utan tätskikt och ett bra sätt att göra det på är att se till att de material som kan riskera att bli fuktiga tål vatten och fukt.

I duschen har vi marmormosaik för att få en yta som är enkel att hålla ren. Innerväggarna är av lera med lerputs som sedan är målade med äggoljetempera. På så sätt har vi även fått in material som buffrar den fukt som bildas i badrummet.

I taket har vi valt att sätta träullit skivor eftersom de har en bra buffrande förmåga och inte är känsliga för fukt. Över dessa har vi sedan en papp som hindrar fukten innan råspont, isolering och golv till övervåningen.

I badrummet finns dessutom ett gammalt sopnedkast som leder direkt in till tvättstugan, perfekt att slippa bära smutstvätten!

Badrum

Mer att läsa om halmhuset

Självbärande tak
Miljövänligt badrum
Planering & Bygglov
Isolera med halm
Puts
Konstruktion
Startsida för Halmhus